An Impossibly Small Object

★★★★
“met An Impossibly Small Object toont [Verbeek] zich opnieuw van zijn warmste kant”
de Volkskrant

★★★
“subtiele en intelligente film over verlies en onthechting” (...) “vol fraai camerawerk en heeft een uiterst subtiel en intelligent script”
NRC

★★★
“een magisch-realistisch verhaal vol filosofische bespiegelingen geworden en werd prachtig gefilmd (door Morgan Knibbe)”
VPROGids / VPRO Cinema
 


Een Nederlandse fotograaf (gespeeld door David Verbeek zelf – ook in het echte leven verdienstelijk fotograaf) maakt op een parkeerplaats in nachtelijk Taipei een foto van een meisje dat met haar vlieger speelt. De foto neemt ons mee in het leven van het meisje. Ze is acht jaar en staat op het punt haar beste vriend te verliezen; een jongen uit een rijkere familie die binnenkort naar Amerika gaat verhuizen. Terug in Nederland wordt de fotograaf geconfronteerd met zijn eigen constante staat van eenzaamheid. De foto van het meisje maakt  bij hem herinneringen los aan zijn eigen jeugd, toen hij zich nog wel ergens thuis voelde.

Het camerawerk van Morgan Knibbe (Those Who Feel the Fire Burning, 2014) vat precies de mysterieuze, eenzame sfeer van de foto’s die de fotograaf eerder maakte in nachtelijk Taipei. Een meditatieve film over bewegend en stilstaand beeld, over de tijd die het verschil maakt tussen die twee, en over de relatie tussen maker en onderwerp. 

  • DSCF9942.jpg
  • ISO still 04.jpg
  • ISO still 12.jpg
  • ISO still 13.jpg
  • ISO still 14.jpg
  • _FXT1043.jpg
Poster An Impossibly Small Object

Pers

inloggen of meer info

Deel deze film

Login

Inloggegevens kwijt of vergeten? Klik hier