Dead Body Welcome

Aangekomen in India, hoort regisseur Kees Brienen dat zijn vriend is overleden. Een bitter welkom, dat hem naar het afgelegen dorp van zijn vriend voert, en naar de langzame verzoening met de weg die al het leven moet gaan. Een speelfilm, gebaseerd op en vermengd met ware gebeurtenissen.

Regisseur Kees Brienen speelt zichzelf in deze meditatieve roadmovie waarin de hoofdpersoon bij aankomst in India verneemt dat de vriend met wie hij een zonsverduistering wilde bekijken, is gestorven. Geschokt en half verdoofd onderneemt hij een lange tocht, die hem vanuit het chaotische stadsgewoel brengt naar het bergdorpje waar hij het lichaam van de overledene vindt. Geholpen door dorpelingen die de laatste rituelen uitvoeren en de dode over de heuvels dragen, begeleidt Brienen zijn vriend naar diens uiteindelijke bestemming.

Dit eenvoudige verhaal met nauwelijks dialoog wordt gedragen door impressies van Brienens gemoedstoestand en sfeerbeelden van de omgeving. Van de schamele hotelkamers, het drukke straatleven en de eindeloze wegen tot de serene sfeer van de in wolken gehulde bergen. Enkele ontmoetingen onderweg leren de hoofdpersoon het natuurlijke ritme van leven en dood te aanvaarden.

Geïnspireerd op ware gebeurtenissen, iets waar het documentaire openingsbeeld nog naar verwijst. Na eerder experimenteel werk is dit de eerste lange speelfilm van Brienen.

 

  • dead_body_welcome1_image.jpg
  • dead_body_welcome2_image.jpg
  • dead_body_welcome3_image.jpg
Poster Dead Body Welcome

Pers

inloggen of meer info

Deel deze film

Login

Inloggegevens kwijt of vergeten? Klik hier