Tanzania Transit

★★★★
“Hoofdpersonages zijn fascinerend”
de Volkskrant

★★★★
“Een warm portret van een levendig land vol onderhuidse spanningen, bijgeloof en misogynie. Met Afrika lijkt Van Velzen nog lang niet klaar.”
NRC

In deze lange documentaire volgen we Rukia, Peter en Isaya, terwijl ze hun reis van drie dagen en nachten maken op een trein die Tanzania doorkruist. Onderweg vertellen zij hun levensverhalen, die hun kracht om te overleven tonen.
Rukia is een onafhankelijke vrouw, die haar eigen bar runt bij de mijnen inde woestijn, een keiharde mannenwereld. Haar doel van deze reis is een plek te vinden waar zij een nieuw leven kan beginnen. Isaya, een oude Masai, zit in het armste gedeelte van de trein met zijn kleinzoon William op weg terug naar zijn familie in de "bush". In de  trein worden zij geconfronteerd met de vooroordelen die medepassagiers hebben jegens Masai. 
Peter reist eerste klas. Ooit was hij de leider van een grote misdaadbende, maar nu is hij een machtige dominee die zijn geld verdient door (arme) volgelinge nte laten betalen voor zijn dubieuze diensten. 
Deze drie personages hebben één ding gemeen: hoe uitzichtloos hun leven soms ook was, altijd vonden ze een manier om door te gaan. 

  • TANZANIA TRANSIT_Isaya and William eyes closed.jpg
  • TANZANIA TRANSIT_Isaya and William_k.jpg
  • TANZANIA TRANSIT_Rukia at night.jpg
  • vlcsnap-2017-07-10-11h53m28s879 corr - kopie.jpg
  • vlcsnap-2017-07-10-12h00m02s499 corr - kopie.jpg

Pers

inloggen of meer info

Deel deze film

Login

Inloggegevens kwijt of vergeten? Klik hier