Marcello, Marcello

Italië, 1956. Het schilderachtige eilandje Amatrello, gelegen in de golf van Napels, is in de ban van een eeuwenoude traditie.

Wanneer een meisje 18 jaar wordt, moet iedere jongeman die naar haar hand dingt een speciaal cadeau geven, niet aan de dame in kwestie maar aan haar vader. Het is dan ook de vader die uiteindelijk zal bepalen welke kandidaat met zijn dochter voor de eerste keer mag gaan stappen en wie de meest geschikte huwelijkspartner is.

De 18-jarige visserszoon Marcello heeft lak aan deze traditie....totdat hij tot over zijn oren verliefd wordt op Elena, de beeldschone dochter van de burgemeester van Amatrello. Elena komt na jaren van afwezigheid terug op het prachtige eiland en is nu oud genoeg om deel te nemen aan dit aloude gebruik. Het is dan ook niet verwonderlijk dat alle jonge mannen hunkerend aan de trap van de burgemeester staan met een cadeau om in aanmerking te komen voor een “date” met Elena.

Marcello is een van hen en moet het perfecte geschenk bedenken voor de burgemeester om zijn grote liefde Elena te mogen veroveren. Maar om dat perfecte cadeau in handen te krijgen moet hij zich in duizend bochten wringen en met bijna alle eilandbewoners onderhandelen. Hoe zal hem dat zal lukken? Want iedereen wil in ruil voor de ene gunst weer een gunst van een ander.

Bekijk ook via

  • marcello marcello.png
  • Marcello Poster.jpg

Waar te zien?

Pers

inloggen of meer info

Deel deze film

Gerelateerde films

Login

Inloggegevens kwijt of vergeten? Klik hier