Links

Dexter ziet geen links. Zonder dat hij dit weet leidt hij een geregeld leven waarin alles zijn vaste plaats heeft. Dan verschijnt er op zijn werk een meisje dat sprekend lijkt op zijn vriendin Stella. Thuis begrijpt zijn geliefde niet wat er met hem aan de hand is en ze begint zich af te vragen of Dexter haar nog wel ziet zitten. Dexter's leven vervreemdt daarna steeds sneller: verkeerboetes stromen binnen, hij wordt verdreven van zijn vertrouwde werkplek en Stella verlaat hem. Hij belandt in het ziekenhuis en wordt daar geconfronteerd met zijn afwijking. Hij blijft er vrij laconiek onder, totdat hij het zoveelste meisje ontmoet dat sprekend op Stella lijkt. Een meisje van weinig woorden en een minimale eetlust. Dexter begrijpt eindelijk dat hij zijn andere kant onder ogen moet komen. Zoals zij de smaak voor het leven weer moet oppakken, zo moet Dexter uitvinden dat tussen alle Stella’s er maar eentje is waar hij werkelijk om geeft.

Regisseur Froukje Tan hanteert een schijnbaar koele stijl voor een warm, menselijk en persoonlijk verhaal. Jeroen van Koningsbrugge levert een fijnzinnige prestatie als Dexter, zijn eerste hoofdrol in een lange speelfilm. Lotte Verbeek debuteert eveneens in een hoofdrol, die in LINKS uit maar liefst vijf dubbelrollen bestaat. De muziek voor de film werd gecomponeerd door de Easy Aloha's

LINKS werd gemaakt in het kader van het speciale subsidieprogramma Lang Rotterdams van het Rotterdams Fonds voor de Film en Audiovisuele Media, bedoeld om jonge filmmakers in staat te stellen om hun eerste speelfilm te maken. De makers van LINKS hebben daardoor  in grote vrijheid hun originele visie kunnen verwezenlijken.

LINKS werd o.a. geselecteerd voor het International Film Festival Rotterdam, PUSAN Int. Film Festival en de officiele competitie van het AUSTIN Film Festival.
Op het LUND Fantastic Film Festival won LINKS de Melies-competitie, naast deelnemers als "Nightwatching" van Peter Greenaway en "Dante 01" van Marc Caro.

"Aangenaam eigenzinnig (..) dwingt ons na te denken over romantische relaties"
                                                                                 Jos van der Burg - Filmkrant
 

Bekijk ook via

 

  • Amstelfilm LINKS still 1.jpg
  • Amstelfilm LINKS still 2.jpg
  • Amstelfilm LINKS still 3.jpg
  • Links Packshot.jpg
  • LINKS-Dirk Kome-02.jpg
  • LINKS-Dirk Kome-03.jpg
  • LINKS-Dirk Kome-04.jpg
  • LINKS-Dirk Kome-05.jpg
  • LINKS-Walter Birkhoff-02.jpg

Pers

inloggen of meer info

Deel deze film

Gerelateerde films

Login

Inloggegevens kwijt of vergeten? Klik hier