King of Devil's Island (Kongen av bastøy)

Noorwegen, januari 1915. Op het eiland Bastøy staat de gelijknamige, beruchte jeugdgevangenis. Hier leven jonge veelplegers onder het strenge regime van genadeloze bewakers. Wanneer de zeventienjarige Erling arriveert, is hij vastbesloten te ontsnappen. In het grootste geheim wordt een opstand tegen de bewakers voorbereid. Zodra de jongeren na een heftige strijd de leiding over het eiland krijgen, worden onverwacht de rollen omgedraaid. De Noorse autoriteiten komen in actie en vanaf het vasteland naderen 150 gewapende soldaten om orde op zaken te stellen. Tegen elke prijs. Voor Erling en zijn vrienden dringt de tijd. Zij willen het onmogelijke bereiken: weg van het eiland Bastøy.

KING OF DEVIL'S ISLAND is gebaseerd op ware gebeurtenissen. Het is de vierde speelfilm van de veelbekroonde Noorse regisseur Marius Holst. Met een hoofdrol voor de Noorse acteur Stellan Skarsgård, die internationale bekendheid verwierf met zijn rol in PIRATES OF THE CARIBBEAN, DOGVILLE en MELANCHOLIA.

"Met fraai camerawerk in blauw-, grijs- en bruintinten en een indrukwekkende cast vol jonge acteurs vertelt KING OF DEVIL'S ISLAND een beheerst, tijdloos verhaal over moed en kracht." - International Film Festival Rotterdam 2011

 


Noorse nationale filmprijzen 2011 (Amanda Awards)
Beste Noorse film ~ Beste mannelijke bijrol  Beste muziek

Openingsfilm Noordelijk Film Festival 2011

Leids Film Festival 2011
Publieksprijs Beste Film

Juryprijs Beste Film (NDR Award)
Publieksprijs Beste Film
Nordic Film Days 2011

Publieksprijs Beste Film
MAPFRE Foundations 4+1 Film Festival 2011

MovieZone label 2011

 

Bekijk ook via

  • KODI 2.JPG
  • KODI 5.JPG
  • KODI_01-300dpi.jpg
  • KODI_02-300dpi.jpg
  • KODI_04-300dpi.jpg
Poster King of Devil's Island (Kongen av bastøy)

Waar te zien?

Pers

inloggen of meer info

Deel deze film

Gerelateerde films

Login

Inloggegevens kwijt of vergeten? Klik hier