L'Chaim! - To Life!

L’CHAIM! - To Life! geeft een inkijk in het bijzondere leven van Chaim Lubelski, een excentrieke voormalige jet-setter en succesvol zakenman, die in zijn latere levensjaren de zorg voor zijn bejaarde ouders op zich neemt. 
Na de dood van zijn vader trekt Chaim, inmiddels 63, bij zijn moeder in. Zij woont in een bejaardentehuis in Antwerpen. Hij heeft een unieke manier van zorgen: met veel humor en zingen probeert hij zijn moeder van haar herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog af te leiden. Ondanks dat de gevolgen van de oorlog ook hun effect op Chaim hebben, neemt hij op geen enkele wijze een slachtofferrol aan.
De film is zowel een commentaar op de manieren waarop het trauma van de Holocaust en oorlog de volgende generaties beïnvloedt, als een specifiek verhaal over altruïstische liefde en diepe menselijkheid.

★★★★ "Een testimonium dat de Holocaust nooit is afgelopen." - NRC Handelsblad 
★★★ "Een bizarre en fascinerende film." - Het Parool
★★★1/2 "Hilarische wanhoopskomedie (...) boven alles laat L'Chaim! zien dat de Holocaust niet alleen voor de overlevenden nooit is opgehouden, maar ook niet voor hun kinderen. Het maakt de oorlogen die nu woeden nog gruwelijker" - De Filmkrant

Audience Award Best Documentary - FILMZ Festival 
Prädikat "Besonders Wertvoll" - German Film Board
Special Festival Mention (Documentary) - 3rd Indian Cine Film Festival Mumbai
Silver Award - 2015 California Film Awards

 

  

  • 1. Filmpic Mama, L'Chaim.jpg
  • 3. L' Chaim & Mother © Elkan Spiller.jpg
  • 4. L' Chaim (smokes).jpg
  • 5. L'CHAIM SCHACH.jpg
  • webposter.jpg
Poster L'Chaim! - To Life!

Pers

inloggen of meer info

Deel deze film

Gerelateerde films

Login

Inloggegevens kwijt of vergeten? Klik hier