Mijn mama is in Amerika

De 6-jarige Jean gaat voor het eerst naar school. Het valt een beetje tegen: de juf is ouderwets en zijn klasgenoten doen stoer. Thuis is Jean aangewezen op de oppas, want zijn moeder is er niet en zijn vader werkt lange dagen. Gelukkig heeft een buurmeisje nieuws over zijn moeder. Aan de hand van geheime postkaarten die zijn moeder stuurt uit verre landen, fantaseert Jean allerlei spannende avonturen. Maar hoe zit het nu echt...?

MIJN MAMA IS IN AMERIKA is na HOCUS POCUS MET ALFONS ALFRINK, KOOKY en ZARAFA de vierde bioscooprelease die voortkomt uit de bijzondere samenwerking tussen Cinekid, ZAPP en EYE, en wordt ondersteund door het Nederlands Filmfonds. Het doel van deze samenwerking is het stimuleren van de uitbreng buitenlandse kinderfilms die zich onderscheiden door hun bijzondere kwaliteit, cinematografie, vertelwijze en/of thematiek. 

★★★★ "Ontroerend verhaal met vrolijke liedjes en een heldere animatiestijl (..) lieve, geestige film" - De Volkskrant
★★★★ "Perfect op maat voor kinderen vanaf een jaar of 5, onverwacht ontroerend voor de volwassen kijkers (..) Verbluffend raak (..) levensechte, herkenbare wereld, gezien door kinderogen" - Persdienst
★★★★ "subtiele vertelling (..) fraai uiterlijk" - NRC
★★★★ "Levensechte, herkenbare wereld, gezien door kinderogen" - BN De Stem

  • MM118-sc007-0001.jpg
  • still 1.jpg
  • still 5.jpg
  • still 6.jpg
  • vMM088-sc013-0014.jpg.jpg
  • web poster MIJN MAMA.jpg
Poster Mijn mama is in Amerika

Pers

inloggen of meer info

Deel deze film

Gerelateerde films

Login

Inloggegevens kwijt of vergeten? Klik hier