Miss Julie

Het is een hete zomeravond. De Graaf is van zijn landgoed vertrokken om elders de bloemetjes buiten te zetten. Hij laat er zijn mooie dochter Julie (Saffron Burrows, “Deep blue sea”) achter. Julie is de laatste telg in de lange lijn van de adellijke familie van de Graaf.

Miss Julie is alleen met de bedienden. Ze is terneergeslagen: haar verloving is zojuist verbroken. Ze danst en drinkt met de mensen van het personeel, maar die accepteren haar niet als een van hen. Uiteindelijk belandt ze een beetje aangeschoten in de keuken, waar Jean (Peter Mullan, “My name is Joe”) zit. Jean is de lakei van haar vader. Een knappe man met een anarchistische inslag, die de klassenmaatschappij verafschuwt, maar tegelijkertijd van plan is om de top te bereiken.

Samen drinken ze verder en raken ze steeds meer in een intens en onthullend gesprek verzeild. Naarmate de avond verder vordert, komen ze dichter en dichter tot elkaar. Als er andere bedienden de keuken binnenkomen, verbergen ze zich in het opkamertje van Jean, waar hij Miss Julie verleidt. De gevolgen hiervan zijn niet te overzien.

Bekijk ook via

Pers

inloggen of meer info

Deel deze film

Gerelateerde films

Login

Inloggegevens kwijt of vergeten? Klik hier