Facebook verwijdert pagina animatiefilm

Facebook verwijdert pagina animatiefilm

Facebook heeft de Nederlandse pagina van animatiefilm Ronal the Barbarian 3D verwijderd. Op 1 september kreeg de distributeur Amstelfilm een e-mail met deze melding. Sindsdien is de pagina niet meer bereikbaar voor de meer dan 900 fans.

Aangezien Amstelfilm geen uitleg heeft gekregen over de opgelegde beperking kunnen wij alleen maar gissen naar de oorzaak. De animatiefilm heeft een kijkwijzer van 12+ en de tagline "Babes, Balls and Muscles in 3D". Behalve een leren string en een enkele amazone in bikini is de pagina van deze tekenfilmfiguren volgens ons niet aanstootgevend te noemen. Wij van Amstelfilm zijn dan ook zeer verbaasd en nog steeds op zoek naar een verklaring. Facebook kwam al eerder in opspraak door pagina's zonder pardon van de socialnetwerksite te verwijderen vanwege aanstootgevend materiaal.

Inmiddels is er bezwaar aangetekend en is Facebook gevraagd om een reactie. Wij hebben echter tot op heden nog niets vernomen.

Ronal the Barbarian is een zwartkomische animatieparodie op het fantasygenre, met Ronal als omgekeerde Conan. Ronal the Barbarian 3D is vanaf 6 september in de bioscoop. Dus oordeel zelf.

Voor een reactie van Amstelfilm, neem contact op met Marieke Jonker 020 4283025 of marieke@amstelfilm.nl

Deel dit nieuwsbericht

Terug naar het overzicht

Login

Inloggegevens kwijt of vergeten? Klik hier