Company Orheim wint Film by the Sea Youth Jury Award

Company Orheim wint Film by the Sea Youth Jury Award

De Jongerenjury powered by JouwZeeland riep Company Orheim van Arild Andresen (naar het boek ‘Kompani Orheim’ van bestsellerauteur Tore Renberg) uit tot winnaar van de Film by the Sea Youth Jury Award. Dit maakte de jury donderdagavond 20 september bekend tijdens hun eigen event: FilmBeatz. Naar de prijs dongen de twaalf films uit de Dioraphte Film- en Literatuurcompetitie mee. 

Company Orheim vertelt het verhaal van tiener Jarle die een moeizame relatie heeft met zijn ouders. Het verhaal speelt zich af in de Noorse stad Stavanger in de jaren '80. Hoewel bij de familie Orheim iedereen hun eigen dromen probeert na te jagen, kunnen ze allemaal moeilijk omgaan met het dagelijks leven. Puber Jarle vindt zijn uitweg via muziek, politiek activisme en meisjes. Maar thuis vecht Jarle nog altijd om voor zichzelf op te komen. Jaren later krijgt Jarle een bericht dat hem noodgedwongen herinnert aan iets wat hij liever was vergeten: zijn kindertijd met zijn vader in Stavanger. Toen hij nog Orheim heette. 

Uit het juryrapport: “Een film waarin de verscheurde gezinssituatie op confronterende wijze in beeld wordt gebracht. Je wordt als kijker meegezogen in de tweestrijd van de hoofdpersoon. We waren onder de indruk van hoe de prachtig neergezette sfeer en de geweldige cast ons meenam in het verhaal.” 

Daarnaast is Company Orheim derde geworden in de race om de Film by the Sea Publieksprijs.

 

 

Deel dit nieuwsbericht

Terug naar het overzicht

Login

Inloggegevens kwijt of vergeten? Klik hier