RHINO SEASON geselecteerd voor IFFR

RHINO SEASON geselecteerd voor IFFR

Rhino Season van regisseur Bahman Ghobadi is geselecteerd voor het Inside Iran programma van het International Film Festival Rotterdam (IFFR). 

Gebaseerd op de dagboeken van de Koerdisch-Iraanse dichter Sadegh Kamangar en vertelt Rhiono Season op poëtische wijze het liefdesverhaal van de dichter Sahel (Behrouz Vossoughi) en zijn vrouw Mina (Monica Bellucci), die ten onrechte worden opgesloten tijdens de Islamitische Revolutie van Iran.

Al decennia volgt het IFFR een aantal vertegenwoordigers van de Iraanse cinema op de voet, ondersteunt hen met bijdragen van het Hubert Bals Fonds en vertoont veel van hun films tijdens het festival. De huidige situatie voor filmmakers in Iran is uiterst delicaat. Omdat bijna iedere Iraanse filmmaker of kunstenaar voorzichtig moet zijn, is een levendige cultuur van filmvertoningen in informele galerie-ruimten ontstaan. 

Onder de noemer Inside Iran presenteert IFFR nieuw werk van filmmakers uit Iran, van Iraanse filmmakers die buiten Iran werken en uit een speciale Inside Iran-festivallocatie voor ontmoetingen, gesprekken, vertoningen van videokunst en korte films afkomstig uit het levendige galerie-circuit in Teheran. Het IFFR vindt plaats van 23 januari tot en met 3 februari 2013. Rhino Season is na de festivalvertoningen vanaf  21 maart 2013 in de filmtheaters te zien. 

 

Deel dit nieuwsbericht

Terug naar het overzicht

Login

Inloggegevens kwijt of vergeten? Klik hier