Giraffen in Dierenpark Amersfoort genieten van première ZARAFA

Giraffen in Dierenpark Amersfoort genieten van première ZARAFA

Op 8 oktober 2013 ging de animatiefilm ZARAFA exclusief voor de giraffen van Dierenpark Amersfoort in première. De Nederlands gesproken kinderfilm is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van ’s werelds eerste giraffe in Europa en is vertoond in het binnenverblijf van de dieren. Het is voor het eerst in de filmgeschiedenis dat giraffen een film op het grote doek zien. Op 9 oktober gaat de film voor de mensen in première. Vanaf dan is ZARAFA in bioscopen door het gehele land te zien.

De bioscooprelease van de film is ontstaan uit een nieuwe samenwerking tussen Stichting Cinekid, ZAPP en EYE en wordt ondersteund door het Nederlands Filmfonds. Het doel van deze samenwerking is het stimuleren van de uitbreng van buitenlandse kinderfilms. Amstelfilm brengt de film uit in de bioscopen.

De film vertelt het verhaal van giraffe Zarafa en van Maki: een tienjarig jongetje dat ontsnapt aan een slavenhandelaar. Maki en Zarafa raken bevriend. Wanneer Prins Hassan de taak krijgt Zarafa als geschenk aan de Franse koning naar een dierentuin in Parijs te brengen, reist Maki hen achterna. Op hun lange tocht van Afrika naar Parijs beleven ze spannende avonturen.

Bekijk en download het videopersbericht: https://vimeo.com/76426394

 

Deel dit nieuwsbericht

Terug naar het overzicht

Login

Inloggegevens kwijt of vergeten? Klik hier