Ne Me Quitte Pas bekroond met jury prijs

Ne Me Quitte Pas bekroond met jury prijs

Tijdens het afgelopen Europees documentaire festival Eurodok is NE ME QUITTE PAS van Sabine Lubbe Bakker en Niels van Koevorden bekroond met de main jury prize.
 
Synopsis kort
NE ME QUITTE PAS is een tragikomische ode aan de mislukking. In een klein dorp aan het einde van de Belgische grens delen de Vlaamse Bob en de Waalse Marcel met verve de eenzaamheid, humor en drankzucht. Zelfmoord is volgens hen de beste oplossing als het echt niet meer gaat. Dan maken ze er samen een eind aan en ze weten ook al waar: onder de levensboom van Bob. 
 
De Jury
De jury zei het volgende over Ne Me Quitte Pas: "The winner of the Eurodok Prize 2014  is characterised by an impressive documentary craftsmanship, with an excellent camera work that contributes to blot out the distance between the filmic space and us in front of the screen. It is a strong story of vulnerability and addiction, fear of separation, which zeroes a human being at a place in life, where opportunities are no longer available. There are moments in the film which the jury will carry for a long time.”.
 
Prijswinnaars Sabine Lubbe Bakker en Niels van Koevorden ontvingen een origineel kunstwerk gemaakt door de Noorse filmmaker, musicus en multi-talent Kim Hiorthoy. 

Deel dit nieuwsbericht

Terug naar het overzicht

Login

Inloggegevens kwijt of vergeten? Klik hier