Regisseur Michael Glawogger overleden

Regisseur Michael Glawogger overleden

Michael Glawogger, de gerespecteerde regisseur van onder andere de documentaire-trilogie WHORES' GLORY (2011), MEGA CITIES (1998) en WORKINGMAN'S DEATH (2005), is komen te overlijden. In de hoofdstad van Liberia, waar hij bezig was met het opnemen van zijn nieuwste film, werd hij geveld door malaria. Dit werd hem fataal.  

Glawogger verwierf aanzien met zijn imposante documentaire drieluik over 'de wereld van arbeid'. In deze trilogie laat Glawogger zien in welke mate globalisering effect heeft op werkgelegenheid voor de armen. Zijn films hebben vele prijzen gewonnen, waaronder de Special Orrizzonti Jury Prize op het filmfestival van Venetië voor WHORES' GLORY. De jury prees zijn "verbluffende visuele welsprekendheid en precisie" die beelden oplevert "die qua schoonheid en emotionele betrokkenheid grenzen aan een fictiefilm". 

Het laatste werk waar Glawogger een voltooide bijdrage aan leverde, was voor de 3D documentairereeks CATHEDRALS OF CULTURE. Grootheden als Robert Redford en Wim Wenders werkten hier ook aan mee. 

De Oosterijkse producent Danny Krausz zei over de dood van de regisseur: "Glawogger was one of the most prominent feature and documentary filmmakers that Austria has ever produced".

Glawogger werd 54 jaar.    

Deel dit nieuwsbericht

Terug naar het overzicht

Login

Inloggegevens kwijt of vergeten? Klik hier