IDFA winnaar in de bioscoop

IDFA winnaar in de bioscoop

Een maand voordat het International Documentary Film Festival Amsterdam 2014 los barst, kunnen liefhebbers van het genre zich alvast verheugen met de festivalwinnaar van vorig jaar. De tot Best Feature Length Documentary bekroonde film SONG FROM THE FOREST is vanaf 30 oktober in de filmtheaters te zien.

SONG FROM THE FOREST, van de Duitse filmmaker Michael Obert, vertelt het verhaal van de Amerikaan Louis Sarno, die als jongeman werd gegrepen door een lied op de radio. Hij volgde het geluid tot in de regenwouden van Centraal-Afrika en vond de bron bij de Bayaka: een Pygmee-stam van jagers en verzamelaars. Hij keerde nooit meer terug; al meer dan vijfentwintig jaar leeft hij er als één van hen. Hij spreekt de taal en kreeg er een zoon. In de loop der jaren verzamelde hij ruim duizend uur aan unieke muziekopnames. In de film neemt Sarno zijn inmiddels dertienjarige zoon Samedi mee naar zijn vaderland Amerika. Daar blijkt dat Sarno een vreemde is geworden in de wereld die hem vroeger zo vertrouwd was. 

Unieke blik in Centraal-Afrika
De jury van het IDFA roemt SONG FROM THE FOREST om het sound design en de intieme kijk in het leven van een kleine gemeenschap in Centraal-Afrika: "With a lush sound design, tender images, and intimate access, this film explores the legacy of an aging man immersed deep in a rainforest community, where he has recorded thousands of hours of music. By tracing his journey back to the city with his young son, this film poetically asks: as the world changes around us, what do we leave behind?"

Deel dit nieuwsbericht

Terug naar het overzicht

Login

Inloggegevens kwijt of vergeten? Klik hier