The Tribe geselecteerd voor filmfestival Toronto, Gent en Rotterdam

The Tribe geselecteerd voor filmfestival Toronto, Gent en Rotterdam

The Tribe, die eerder ruim in de prijzen viel binnen het Semaine de la Critique programma van Cannes, is te zien op het Toronto Internationaal Film Festival (TIFF) dat vandaag van start is gegaan. De debuutfilm van Oekraïner Myroslav Slaboshpytskiy is tevens geselecteerd voor Internationaal Film Festival Rotterdam (IFFR) en Film Fest Gent. 

The Tribe wordt in Toronto vertoond binnen het Discovery programma, dat speciaal bedoeld is voor films van debuterende regietalent. Met elk jaar meer dan honderduizend bezoekers wordt het TIFF gezien als het meest belangrijke filmfestival na Cannes. Het festival is zojuist van start gegaan en duurt nog tot 14 september.

Vanaf die datum begint het Belgische Film Fest Gent, dat de film ook selecteerde en waar regisseur Slaboshptskiy aanwezig is voor pers en publiek. Rotterdam vertoont The Tribe binnen het nieuwe Limelight programma. Hier draait het om "nieuw werk van aansprekende namen van de hedendaagse cinema en in het oog springende films die na het IFFR in de Nederlandse filmtheaters te zien zijn", aldus het festival. IFFR gaat traditiegetrouw eind januari van start. Ook in Rotterdam zal regisseur Slaboshptskiy aanwezig zijn.

Deze woordloze film speelt zich af in een internaat voor doven, waar studenten een bende oprichten die zich bezighoudt met afpersing en prostitutie. Amstelfilm brengt The Tribe vanaf 5 februari uit in de Nederlandse filmtheaters.

Deel dit nieuwsbericht

Terug naar het overzicht

Login

Inloggegevens kwijt of vergeten? Klik hier