Achter de schermen bij stichting AAP

Achter de schermen bij stichting AAP

HET CHIMPANSEE COMPLEX is de nieuwste documentaire van Marc Schmidt en geeft een unieke blik achter de schermen bij stichting AAP. Vanaf 4 december is HET CHIMPANSEE COMPLEX te zien in de filmtheaters. Bezoekers van de film steunen automatisch het werk van stichting AAP, want van elk verkocht bioscoopkaartje doneren distributeur Amstelfilm en producent Basalt Film 50 cent aan deze bijzondere organisatie. 

De hoofdpersonen van HET CHIMPANSEE COMPLEX zijn getraumatiseerde chimpansees die na jarenlange opsluiting bij mensen thuis, in laboratoria of in circussen, in het opvangcentrum van stichting AAP leren om met soortgenoten te leven. De verzorgers die dit kwetsbare proces begeleiden, werken aan een paradoxale utopie: Als mensen proberen ze de chimpansees te leren weer als primaten te leven. Emotionele confrontaties en ethische kwesties benadrukken de ambigue relatie tussen mens en dier. Is het mogelijk om buiten ons menselijk perspectief te denken?

Marc Schmidt verwierf eerder bekendheid met DE REGELS VAN MATTHIJS, een documentaire over zijn autistische jeugdvriend Matthijs, welke onder meer is bekroond met het Gouden Kalf voor Beste Lange Documentaire, de publieksprijs en de Grand Prix bij Visions du Réel. Meer dan 541.000 mensen bekeken de film.

Deel dit nieuwsbericht

Terug naar het overzicht

Login

Inloggegevens kwijt of vergeten? Klik hier