THE TRIBE bekroond tot European Discovery

THE TRIBE bekroond tot European Discovery

THE TRIBE van Oekraïner Myroslav Slaboshpytskiy is door de jury van de European Film Academy bekroond met de European Discovery 2014 PRix Fipresci. De prijs maakt THE TRIBE tot Europese filmontdekking van het jaar. De geheel woordeloze film, speelt zich af op een internaat voor dove jongeren, waar een criminele jeugdbende de scepter zwaait.

Het is zeker niet de eerste award die Slaboshpytskiy voor zijn speelfilmdebuut in ontvangst neemt. De film wint prijs na prijs op filmfestivals over de hele wereld. Zo sleepte THE TRIBE in Cannes al drie van de vijf awards van het Semaine de la Critique programma in de wacht, waaronder de hoofdprijs van deze sectie. Bij het BFI London Film Festival werd THE TRIBE bekroond met de Beste First Feature Award en de Young Jury Award en in Gent won de film eveneens de Youth Award. Regisseur Darren Aronofsky (BLACK SWAN, REQUIM FOR A DREAM) twitterde na het zien van THE TRIBE: "Boom, just like that, film is never the same".

De European Discovery Award is bedoeld voor een veelbelovende maker die debuteerd met een speelfilmregie en is zaterdag 13 december aan Slaboshpytskiy uitgereikt in Riga. De jury van de European Film Academy bestaat uit meer dan 3000 Europese filmmakers. International Film Festival Rotterdam maakte eerder al bekend de film te selecteren. THE TRIBE is vanaf 5 februari 2015 in de Nederlandse bioscopen te zien.

Deel dit nieuwsbericht

Terug naar het overzicht

Login

Inloggegevens kwijt of vergeten? Klik hier