LES COMBATTANTS bekroond met drie Césars

LES COMBATTANTS bekroond met drie Césars

Tijdens de 40e editie van de Césars, de belangrijkste Franse filmprijzen, sleepte LES COMBATTANTS van Thomas Cailley maar liefst drie prijzen in de wacht. De 26-jarige Adèle Haenel ontving de César voor Beste Actrice voor haar rol als Madeleine. De film zelf is bekroond met de prijs voor Beste Debuutfilm en Kévin Azaïs won een César voor Meest Veelbelovende Acteur. 

De Franse feelgood film LES COMBATTANTS vertelt op komische wijze het liefdesverhaal van Arnaud en Madeleine. Arnaud kijkt uit naar een rustige zomer: werken bij het familiebedrijf en tijd doorbrengen met zijn vrienden. Die rustige zomer wordt echter verstoord als hij tomboy Madeleine ontmoet. Madeleine bereidt zich voor op het einde der tijden en meldt zich aan bij het leger. Arnaud neemt de dingen liever zoals ze komen, maar verliefd als hij is, wijkt hij niet van haar zijde. 

Het zijn niet de eerste awards voor LES COMBATTANTS. Tijdens Film Festival de Cannes is de film bekroond met drie prijzen binnen het Director's fortnight programma: de SACD Award, CICAE Art Cinema Award en Europa Cinemas Label. In Vlissingen sleepte Thomas Cailley de La Grenouille voor Beste Franstalige Film in de wacht bij het Film by the Sea Festival. 

LES COMBATTANTS draait vanaf 30 april in de Nederlandse bioscopen.

[fotocredit: Philippe Wojazer / Reuters] 

Deel dit nieuwsbericht

Terug naar het overzicht

Login

Inloggegevens kwijt of vergeten? Klik hier