Rubber-regisseur terug met surrealistische komedie RÉALITÉ

Rubber-regisseur terug met surrealistische komedie RÉALITÉ


Quentin Dupieux, bekend als Mr. Oizo en van de cultfilm Rubber, is terug met een nieuwe absurde, surrealistische komedie: RÉALITÉ. In deze absurde, strak vormgegeven film, droomt cameraman Jason ervan zijn eerste horrorfilm te regisseren. De cast bestaat onder meer uit Alain Chabat (The Science of Sleep) en Jon Heder (Napoleon Dynamite). Philip Glass verzorgde de filmmuziek. Réalité draait vanaf 20 augustus in de bioscoop.

Jason is een onverstoorbaar kalme cameraman en droomt ervan zijn eerste horrorfilm te maken, waarin de hersenen van mensen worden opgeblazen door tv-toestellen. De rijke producer Bob Marshall is bereid zijn project te financieren. Op één voorwaarde: Jason krijgt 48 uur om de beste schreeuw uit de filmgeschiedenis te vinden. 

RÉALITÉ toont een wereld waarin everzwijnen VHS-banden opeten, kookprogramma’s worden gepresenteerd door met eczeem overdekte mannen in muizenkostuums en een aankomend regisseur erachter komt dat de conceptuele trash-artfilm die hij wil maken, allang voor lege zalen draait. 
 
Quentin Dupieux maakte in 2010 furore met Rubber, een horrorfilm met in de hoofdrol een moordlustige autoband. In een interview met Les Cahiers du Cinéma zegt Dupieux blij te zijn weer met echte acteurs te werken: "I didn’t share anything with this car tire, which was unpleasant and completely passive on the set."   

Deel dit nieuwsbericht

Terug naar het overzicht

Login

Inloggegevens kwijt of vergeten? Klik hier