Amstelfilm brengt twee Oscarinzendingen uit

Amstelfilm brengt twee Oscarinzendingen uit

Félix & Meira en 600 Miles maken kans op het winnen van een Oscar. De films -  die dit jaar door Amstelfilm worden uitgebracht - zijn de Canadese en Mexicaanse inzendingen voor de 88ste editie van de Academy Awards. De prestigieuze beeldjes worden op 28 februari 2016 in Hollywood uitgereikt. 

Félix & Meira is een bijzondere, subtiele debuutfilm van Maxime Giroux over verboden verlangens. Félix en Meira wonen in dezelfde wijk in Montreal, maar leven in twee sterk verschillende werelden. Hij leidt zijn leven als een vrije eenling en zij voelt zich met haar man en kindje opgesloten in de chassidisch joodse gemeenschap. Ze waren totaal niet voorbestemd om elkaar te ontmoeten en nog minder om verliefd te worden. Lukt het Meira zich los te maken van haar omgeving en zich over te geven aan het avontuur, met alle gevolgen van dien? 

600 Miles is het regiedebuut van Gabriel Ripstein. In de film smokkelt Arnulfo wapens voor een Mexicaans kartel. Hank, special agent voor de ATF, probeert Arnulfo in te rekenen, maar wordt uiteindelijk door hem gekidnapt. Arnulfo brengt Hank naar zijn bazen, maar daardoor zitten de twee wel zeshonderd mijl met elkaar opgescheept in een auto. Tim Roth (Reservoir Dogs) en Kristyan Ferrer (Days of Grace) spelen de hoofdrollen. 

Félix & Meira draait nu in de bioscopen en 600 Miles is vanaf 3 december te zien. 

Deel dit nieuwsbericht

Terug naar het overzicht

Login

Inloggegevens kwijt of vergeten? Klik hier