600 MILES en THE WAKHAN FRONT op het Leiden International Film Festival

600 MILES en THE WAKHAN FRONT op het Leiden International Film Festival

Vrijdag 30 oktober start de tiende editie van het jaarlijkse Leiden International Film Festival. Onze films 600 MILES en THE WAKHAN FRONT zijn hier ook te zien. 

Het Leiden International Film Festival is één van de belangrijkste filmfestivals in Nederland voor films op het grensvlak van arthouse en mainstream cinema. Dit jaar is Steve Jobs de openingsfilm van het festival en staat de American Indie Competition centraal, waarin Amerikaanse filmmakers worden voorgesteld aan een Nederlands publiek.

De Mexicaanse Oscar-inzending 600 MILES is een intense thriller waarin Arnulfo Rubio wapens smokkelt voor een Mexicaans kartel. Hank, special agent voor de ATF, probeert Arnulfo in te rekenen, maar wordt uiteindelijk door hem gekidnapt en dit levert de nodige spanningen op. De film is op het Berlinale Film Festival eerder al bekroond met de Best First Feature Award. 

THE WAKHAN FRONT is een mysterieuze oorlogsfilm waarin kapitein Antarès Bonassieu en zijn sectie vlak voor de terugtrekking van de troepen de opdracht krijgen om een afgelegen vallei in de Wachan-corridor te controleren en te bewaken. Langzaam maar zeker verliezen zij hun grip op dit schijnbaar rustige gebied. Zeker wanneer de soldaten in de vallei op mysterieuze wijze beginnen te verdwijnen.

Bekijk het blokkenschema van het festival voor de exacte tijd en plaats.

600 MILES draait vanaf 3 december 2015 in de bioscoop en THE WAKHAN FRONT wordt 31 december gereleased.

Deel dit nieuwsbericht

Terug naar het overzicht

Login

Inloggegevens kwijt of vergeten? Klik hier