Uitreiking Kristallen Film NIEUWE HELDEN - IN HET HART VAN DE TOUR

Uitreiking Kristallen Film NIEUWE HELDEN - IN HET HART VAN DE TOUR

NIEUWE HELDEN - IN HET HART VAN DE TOUR heeft 10.000 bezoekers naar de bioscoop weten te lokken, en ontvangt daarvoor een Kristallen Film van het Nederlands Filmfestival en het Nederlands Filmfonds.

De uitreiking van de Kristallen Film vond plaats op 25 januari 2016 in het Louis Hartlooper Complex in Utrecht. De avond werd gepresenteerd door journalist en presentator Herman van der Zandt. Schrijver Bert Wagendorp bracht een voordracht over de film en singer-songwriter Jan Willem Roy zorgde voor muziek. Voorafgaand aan de vertoning van de wielerdocumentaire werd de 10.000ste bezoeker in de bloemetjes gezet. De avond werd afgesloten met de overhandiging van de Kristallen Film aan regisseur Dirk Jan Roeleven, producent Pieter van Huystee Film en distributeur Amstelfilm.

NIEUWE HELDEN - IN HET HART VAN DE TOUR volgt het jonge Nederlandse wielerteam van Argos-Shimano (nu Giant-Alpecin) tijdens de honderdste editie van de Tour de France. Sprinttalent Marcel Kittel en zijn teamgenoten zinnen op revanche op de oude wielergarde, en willen bewijzen dat je ook zonder doping kunt winnen.

Deel dit nieuwsbericht

Terug naar het overzicht

Login

Inloggegevens kwijt of vergeten? Klik hier