Kristallen Film voor JHERONIMUS BOSCH - TOUCHED BY THE DEVIL

Kristallen Film voor JHERONIMUS BOSCH - TOUCHED BY THE DEVIL

De documentaire JHERONIMUS BOSCH - TOUCHED BY THE DEVIL van regisseur Pieter van Huijstee heeft de Kristallen Film-status bereikt. Meer dan 10.000 bezoekers zagen de film over het mysterie rondom de schilderijen van Jheronimus Bosch in de bioscoop. De Kristallen Film wordt op een later moment namens het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds uitgereikt. 

JHERONIMUS BOSCH - TOUCHED BY THE DEVIL volgt het kunsthistorisch researchteam dat het mysterie van de circa 25 nog bestaande schilderijen van Jheronimus Bosch probeert te ontrafelen. Vijf jaar lang reizen de experts van het Bosch Research and Conservation Project de wereld over om de werken van de schilder in musea zoals het Prado, het Louvre, de Galleria dell'Accademia in Venetië en de National Gallery in Washington in detail te onderzoeken met röntgenfotografie en infraroodtechnieken. Voor het eerst in de geschiedenis is het mogelijk door te dringen tot de onderste verflagen en zo een indruk te krijgen van het creatieve proces van de 'duivelskunstenaar'. Het onderzoek roept de vraag op of alle werken wel echt door hem zijn geschilderd. De museale wereld wacht in spanning de resultaten af. Is hun Bosch wel een echte Bosch? 

JHERONIMUS BOSCH - TOUCHED BY THE DEVIL is geregisseerd door Pieter van Huijstee. De documentaire is geproduceerd door Pieter van Huystee Film in coproductie met NTR, en is tot stand gekomen met steun van het Mediafonds en Creative Europe MEDIA. De film wordt gedistribueerd door Publicfilm in samenwerking met Amstelfilm en is momenteel in 32 filmtheaters te bewonderen. JHERONIMUS BOSCH - TOUCHED BY THE DEVIL is, na NIEUWE HELDEN - IN HET HART VAN DE TOUR, de tweede documentaire die dit jaar de Kristallen Film-status behaalt. Kijk voor meer informatie op: http://jheronimus-bosch.nl/.

 

Deel dit nieuwsbericht

Terug naar het overzicht

Login

Inloggegevens kwijt of vergeten? Klik hier