Unknown Brood in première op IDFA en vanaf 1 december in de bioscoop

Unknown Brood in première op IDFA en vanaf 1 december in de bioscoop

Unknown Brood is geselecteerd voor de Dutch Competition en Music Documentary Section van IDFA en gaat er zaterdag 19 november in Koninklijk Theater Carré in première. Op 1 december brengen wij de film uit in de bioscoop. 

Ruim vijftien jaar geleden springt rock ’n roll muzikant en schilder Herman Brood van het dak van het Hilton Hotel. De wijze waarop hij een einde maakt aan zijn leven is net zo extravagant als dat hij het leven heeft geleefd. Herman heeft in zijn eigen video’s, liedteksten en interviews een kruimelspoor achtergelaten dat antwoord geeft op de vragen die zijn dood heeft opgeroepen.

De documentaire Unknown Brood van regisseur Dennis Alink (Sluizer Speaks) en producenten BlazHoffski en Levy Productions duikt in het verleden om met dit niet eerder vertoond materiaal en de mensen die het dichtst bij Herman stonden de belangrijke momenten uit zijn leven te herbeleven. Hermans leven was van begin tot het einde een worsteling tussen het zijn van een mens en het worden van een mythe. Op 11 juli 2001 kwamen die twee paden samen.

De kaartverkoop voor de première van Unknown Brood op 19 november op IDFA start vrijdag 21 oktober.
 

Deel dit nieuwsbericht

Terug naar het overzicht

Login

Inloggegevens kwijt of vergeten? Klik hier