Amstelfilm zoekt nieuwe stagiaires!

Amstelfilm zoekt nieuwe stagiaires!

Amstelfilm zoekt per 1 november 2017 een assistent sales. Het gaat om een stageplek voor 3 dagen per week, voor een periode van 6 maanden. Wil je actief meedenken over de toekomst van films, zowel in de bioscoop als online, en houd je van aanpakken? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Functie eisen/profiel
Wij zoeken een communicatieve en zelfstandige student/afgestudeerde met een relevante studie op (minimaal) HBO niveau. Affiniteit met film is een vereiste, kennis van arthouse films is een pré.

Functieomschrijving
Je assisteert bij de distributie van arthouse films. Dit houdt in dat je actief bezig bent met het benaderen van filmtheaters die mogelijk geïnteresseerd zijn in het organiseren van vertoningen. Daarnaast ben je bezig met de uitbreng van films op tv, DVD en VOD. Je taken bestaan onder meer uit: 

- Benaderen van filmhuizen voor vertoning van films
- Verwerken van wekelijkse resultaten/bezoekersaantallen
- Verantwoordelijk voor transport van films en publiciteitsmateriaal naar de theaters
- Ondersteuning bij facturering van filmhuur
- Bestellen & produceren van filmmaterialen voor theaters
- Coördinatie en plaatsing van onze films op online VOD portals
- Ondersteuning bij de productie van DVD’s en VOD-files
- Opstellen nieuwsbrieven voor de filmtheaters     
- Meedenken over het uitbrengplan van nieuwe titels
- Algemene ondersteunde werkzaamheden distributie afdeling 

Je zult werkzaam zijn in een enthousiast, klein team waarin eigen inbreng gewaardeerd wordt. We hebben als doel om onze bijzondere films voor een zo groot mogelijk publiek beschikbaar te maken.

Ben jij de nieuwe assistent sales? 
Stuur dan vóór 1 oktober 2017 een korte motivatie en je CV naar Carlo Dias, carlo@amstelfilm.nl. Voor vragen kun je ook bellen met ons kantoor: 020-4283025.


Amstelfilm zoekt per 1 november een assistent PR & Marketing. Het gaat om een stageplek voor 3 dagen per week. Wil je actief meedenken over de toekomst van films, zowel in de bioscoop als online, en houd je van aanpakken? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Functie algemeen
Je kunt snel schakelen, schrijft foutloos Nederlands en volgt een relevante opleiding op het gebied van film, (interactieve) media, journalistiek, cultuur, communicatie en/of marketing of je bent net afgestudeerd en zoekt een werkervaringsplek. Affiniteit met film is een vereiste, kennis van arthouse films is een pré.

Functieomschrijving assistent PR & Marketing
Je assisteert de PR & Marketing manager, en richt je enerzijds op de betaalde (online, print, outdoor, indoor) marketing campagnes van films en anderzijds op het genereren van zoveel mogelijk free publicity voor onze films. Je leert hoe films in Nederland in de bioscoop worden uitgebracht en wat er allemaal bij komt kijken. Vanaf het moment dat een film af is en door ons wordt aangekocht, tot aan de vertoning in de bioscoop. Je denkt actief mee over (nieuwe) manieren om kleine films onder de aandacht te brengen van de doelgroep. 

Je taken bestaan onder meer uit:

 • Meedenken over nieuwe filmreleases en bijbehorende doelgroepen
 • Bedenken van originele pr stunts, promo acties en manieren om de doelgroep te bereiken
 • Schrijven van persberichten en nieuwsbrieven voor de consument
 • Briefen van de opmaak van advertenties, flyers en posters
 • Het bedenken en uitzetten van prijsvragen met vrijkaarten ism verschillende media
 • Het maken van persmappen
 • Het up to date houden van de website en de social media van Amstelfilm
 • Het bouwen aan een grotere achterban op social media
 • Het vergaren van zoveel mogelijk free publicity voor onze films
 • Ondersteuning bij persvoorstellingen en speciale voorvertoningen
 • Bijhouden en archiveren van alle media aandacht voor onze releases

Je zult werkzaam zijn in een enthousiast, klein team waarin eigen inbreng gewaardeerd wordt. We hebben als doel om onze bijzondere films voor een zo groot mogelijk publiek beschikbaar te maken.

Ben jij de nieuwe PR & Marketing assistent? 
Sollicitaties kunnen  worden verstuurd naar Fleur Dopheide, fleur@amstelfilm.nl. Voor vragen kun je ook bellen naar ons kantoor op 020-4283025. Reageren kan vóór 1 oktober 2017. 


OVER ONS

Amstelfilm is een onafhankelijke filmdistributeur met een passie voor cinema en verzorgt de uitbreng, marketing en publiciteit van speelfilms én documentaires. Amstelfilm brengt releases op maat.

We denken na over de meest strategische release om zo een optimale uitbreng te garanderen. Daarbij worden alle windows bediend. Naast de bioscoop zijn dat event-matige vertoningen, maar ook vod, dvd, pay tv en free tv

Op het gebied van marketing en publiciteit denken we graag verder dan de gebaande paden. Wij hebben kennis en ervaring in huis om alle soorten films bij de juiste doelgroep onder de aandacht te brengen. Online en offline. Helder en effectief. We werken regelmatig samen met filmspecifieke (media)partners om een nog groter bereik te genereren.   

Het is altijd ons doel om voor mooie, bijzondere films een groter publiek te vinden. 

Deel dit nieuwsbericht

Terug naar het overzicht

Login

Inloggegevens kwijt of vergeten? Klik hier