Ava wint Award op Cannes Film Festival 2017

Ava wint Award op Cannes Film Festival 2017

Amstelfilm is trots om het nieuws te delen. AVA heeft op de 70ste editie van het Cannes Film Festival een Award gewonnen: Society of Dramatic Authors and Composers Prize. 

Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt in de competitie Semaine de La Critique (Cannes Critic’s week). Het doel van deze competitie is om minder bekende regisseurs een podium te bieden. De SACD Award, bekend als “authors” award looft in dit licht de Franse regisseuse Léa Mysius om haar debuutfilm AVA.

De protagonist Eva, een 13 jarig meisje, krijgt tijdens haar vakantie te horen dat ze in korte termijn blind zal worden. Haar moeder doet alsof er niets aan de hand is. Samen met haar nieuwe vriend wil ze juist alles uit de zomer halen. Ava gaat op haar eigen manier met het nieuws om en sluit een innige vriendschap met een jonge, aantrekkelijke Spanjaard die zo zijn eigen problemen heeft. Samen met zijn hond ontvluchten ze op een gestolen motor het alledaagse leven met alle gevolgen van dien.

De film, geschoten op 35 mm. toont het, soms letterlijke, gevecht van een rebelse adolescent tegen haar omgeving.
Léa Mysius heeft als scenarist meerdere prijzen ontvangen en heeft meegeschreven aan het scenario van de openingsfilm Les fantômes d'Ismaël van Cannes 2017.

Deel dit nieuwsbericht

Terug naar het overzicht

Login

Inloggegevens kwijt of vergeten? Klik hier