Gouden Film voor De Wilde Stad

Gouden Film voor De Wilde Stad

Op 23 april heeft De Wilde Stad de status van Gouden Film bereikt. Regisseur Mark Verkerk en hoofdrolspeler Abatutu hebben de Gouden Film trofee ontvangen uit handen van Claire van Daal namens het Filmfonds en het Nederlands Film festival.

Hiermee bereikt producent EMS FILMS met regisseur Mark Verkerk een uniek resultaat. Na het succes van De Nieuwe Wildernis (Gouden Kalf 2013) en Holland, natuur in de Delta (Gouden Film 2015) is
De Wilde Stad (2018) de derde Nederlandse natuurfilm ooit die de Gouden status bereikt. De Wilde Stad is door de pers enthousiast ontvangen maar vooral ook hoog gewaardeerd door de bezoekers in de bioscoop. De stad gezien vanuit een totaal nieuw perspectief, namelijk dat van, de vaak door de mens onopgemerkte inwoners, de vele wilde dieren en planten met een aanstekelijke soundscore.
Waaronder de nu al klassieke meerkoetsong van Thijs Boontjes.
Met dank aan Martijn Fischer voor zijn stem, Sylvia Witteman en Trui van de Brug voor de teksten. De Wilde Stad wordt Top Notch en KHmusic  voor de samenstelling van de muziek en de soundscore. Met nummers van onder andere The Kik, Spinvis, Sef, Thomas Azier, My Baby, Paper James, De Amsterdamse Klezmer band, Manke Nelis en Hermine Deurloo op mondharmonica.

Deel dit nieuwsbericht

Terug naar het overzicht

Login

Inloggegevens kwijt of vergeten? Klik hier