Première Studio 54

Première Studio 54

Op 15 oktober vindt de Nederlandse première plaats van de film ‘Studio 54’ over de opkomst en ondergang van de mythische dance club in New York.  De film zal persoonlijk worden geïntroduceerd door voormalig Studio 54 DJ Lenny Fontana. Na afloop van de film zal hij, samen met het UpgreatZ DJ en VJ team, met een exclusieve DJ set Studio 54 het aanwezige publiek nog eenmaal meenemen naar de gloriedagen van de roemruchte discotheek. De première vindt plaats in Club Escape Amsterdam, die voor één avond Studio 54 zal zijn.

Studio 54 is een documentaire van regisseur Matt Turnauer (Valentino: The Last Emperor), producenten John Battsak (Eric Clapton, Searching for Sugarman) en Corey Reeser. 

De film vertelt het verhaal over de club die de apotheose werd van het disco tijdperk: de vrijheid, de glamour, de aristocratie en de decadentie. Studio 54 werd ‘a safe place’ voor Mick Jagger, Grace Jones, Andy Warhol, Debbie Harry en vele andere beroemdheden, samen met de kleurrijke New Yorkers die het geluk hadden toegelaten te worden tot een wereld zonder dogma’s en regels. Voormalig mede-eigenaar Ian Schrager vertelt in de film voor het eerst sinds de geruchtmakende sluiting van zijn club zijn persoonlijke verhaal.

De filmpremière belooft een bijzondere avond te worden. Onder de titel ‘A Night At Studio 54’  wordt niet alleen de film vertoond maar wordt Club Escape voor één avond Studio 54 met uitsluitend muziek uit de gloriedagen van de club. Voormalig Studio 54 DJ Lenny Fontana komt speciaal voor deze avond over vanuit New York en staat garant voor de pure Studio 54 ervaring. Het Nederlandse DJ team UpgreatZ, dat het afgelopen jaar voor het eerst te zien en horen was op grote festivals zoals North Sea Jazz, Concert @ Sea en ADE met soul, funk en discoclassics in unieke opnieuw gemixte versies op basis van de originele opnamen, maakt de line-up compleet.
 
‘A Night At Studio 54’ is een initiatief van Amstelfilm, Escape Amsterdam, Leff en UpgreatZ.

De film 'Studio 54' is vanaf 18 oktober te zien in de bioscoop.

Deel dit nieuwsbericht

Terug naar het overzicht

Login

Inloggegevens kwijt of vergeten? Klik hier