Première The State Against Mandela and the Others

Première The State Against Mandela and the Others

Woensdag 5 december vindt in theater de Meervaart de première plaats van the State Against Mandela and the Others. Met een intro van Acteur Ayrton Kirchner zal de avond openen middels een voordracht uit het theatrale drieluik  ‘We Have a Dream. Gandhi, King, Mandela’.   

Aan de hand van recent herontdekte geluidsarchieven worden we mee terug genomen naar het historische proces in 1963/1964 waar naast Nelson Mandela nog acht andere verdachten op het punt stonden om veroordeeld te worden tot de doodstraf. De rechtszaak is weergegeven in gestileerde animaties. Deze unieke combinatie toont hoe deze mannen een rechtszaak, die gericht was op het uitroeien van de anti-apartheidsbeweging, omdraaien in een historische aanklacht tegen onderdrukking. 
 
The State Against Mandela and the Others is een documentaire van regisseurs Nicolas Champeaux en Gilles Porte. Oerd van Cuijlenborg tekent voor de animaties. 

Kaartjes zijn nu nog beschikbaar en te bestellen via https://www.meervaart.nl/theater/programma/details/4132/-nicolas-champeaux,%C2%A0gilles-porte/the-state-against-mandela-and-the-others

Wees er snel bij en ontdek de verloren gewaande opnames van het Rivoniaproces en Nelson Mandela's strijd tegen apartheid!

Deel dit nieuwsbericht

Terug naar het overzicht

Login

Inloggegevens kwijt of vergeten? Klik hier