Over onS

Amstelfilm is een onafhankelijke filmdistributeur met een passie voor cinema en verzorgt de uitbreng, marketing en publiciteit van speelfilms én documentaires. Amstelfilm brengt releases op maat.

We denken na over de meest strategische release om zo een optimale uitbreng te garanderen. Daarbij worden alle windows bediend. Naast de bioscoop zijn dat event-matige vertoningen, maar ook vod, dvd, pay tv en free tv

Op het gebied van marketing en publiciteit denken we graag verder dan de gebaande paden. Wij hebben kennis en ervaring in huis om alle soorten films bij de juiste doelgroep onder de aandacht te brengen. Online en offline. Helder en effectief. We werken regelmatig samen met filmspecifieke (media)partners om een nog groter bereik te genereren.   

Het is altijd ons doel om voor mooie, bijzondere films een groter publiek te vinden. 

Amstelfilm BV
Prinsengracht 452
1017 KE Amsterdam

Telefoon: +31(0)20 42 83 025
Fax: +31(0)20 49 42 163
Email: info@amstelfilm.nl

ABN Amro rekeningnummer:
IBAN NL42 ABNA0 596 263 945
BTW-nummer: NL819 836 473 B01
KvK-nummer: 343 104 05

 

STAGE PR & MARKETING BIOSCOOPFILMS 

Amstelfilm is per 1 februari 2018 op zoek naar een PR & marketing stagiair, voor 3 dagen per week voor een periode van 6 maanden (startdatum en periode in overleg). Het is een stage met verantwoordelijkheden voor iemand met ambities in de filmbranche en interesse in de marketing en PR van films en documentaires. Wil je actief meedenken over de toekomst van filmpromotie zowel in de bioscoop als online, en houd je van aanpakken? Dan zijn wij op zoek naar jou.

Profiel 
Wij zijn op zoek naar een creatieve en assertieve stagiair met een vlotte pen en een interesse in film en bioscoop. Je kunt snel schakelen, schrijft foutloos Nederlands en volgt een relevante opleiding op het gebied van film, (interactieve) media, journalistiek, cultuur, communicatie en/of marketing of je bent net afgestudeerd en zoekt een werkervaringsplek. 

Functieomschrijving 
Je assisteert de PR & marketing coördinator, en richt je enerzijds op de betaalde (online, print, outdoor, indoor) marketing campagnes van films en anderzijds op het genereren van zoveel mogelijk free publicity voor onze films. Je leert hoe films in Nederland in de bioscoop worden uitgebracht en wat er allemaal bij komt kijken. Vanaf het moment dat een film af is en door ons wordt aangekocht, tot aan de vertoning in de bioscoop. Je denkt actief mee over (nieuwe) manieren om kleine films onder de aandacht te brengen van de doelgroep. 

Je taken bestaan onder meer uit:
·         meedenken over nieuwe filmreleases en bijbehorende doelgroepen
.         bedenken van originele pr stunts, promo acties en manieren om de doelgroep
          te bereiken
·         schrijven van persberichten en nieuwsbrieven voor de consument
·         briefen van de opmaak van advertenties, flyers en posters
·         het bedenken en uitzetten van prijsvragen met vrijkaarten ism verschillende
          media
·         het maken van persmappen
·         het up to date houden van de website en de social media van Amstelfilm
.         het bouwen aan een grotere achterban op social media
.         het vergaren van zoveel mogelijk free publicity voor onze films
·         ondersteuning bij persvoorstellingen en speciale voorvertoningen
·         bijhouden en archiveren van alle media aandacht voor onze releases

Ben je geïnteresseerd in een PR & Marketing stage bij Amstelfilm? Sollicitaties kunnen vóór  13 januari  2018 worden verstuurd naar Safirah Dijkstra, safirah@amstelfilm.nl. Voor vragen kun je ook bellen naar ons kantoor op 020-4283025.

Nieuwsbrief Amstelfilm

Login

Inloggegevens kwijt of vergeten? Klik hier