Parts of a Family

Bekroond met het Gouden Kalf voor Beste Lange Documentaire (NFF 2013)

Parts of a Family laat zien hoe de liefdevolle relatie tussen Gonzalo en Gina na vele jaren huwelijk veranderd is in een verstikkende gevangenschap. Hun zoon Diego Gutierrez observeert het echtpaar en vertelt hun verhaal.

Gonzalo en Gina leven in een enorme villa op een groot landgoed van 4000m2 aan de rand van Mexico City. Muren met prikkeldraad houden de buitenwereld ver weg. Het is vijftig jaar geleden dat Gonzalo Gina ten huwelijk vroeg nadat ze een week met elkaar hadden gedatet. Ze trouwden na twee maanden. Gonzalo ontwikkelde zich toen als een veelbelovende arts. Ondertussen zorgde Gina samen met het kindermeisje en de andere bedienden voor de kinderen en het huis.

Gonzalo is recent met pensioen gegaan en zegt zijn roeping te hebben gevonden in het schrijven. Hij viert binnenkort zijn 80ste verjaardag en wil dit gaan vieren met het maken van een parachute-sprong. Gina is eenzaam, moe en boos. Gonzalo leeft zijn eigen leven zonder Gina daarin te betrekken. Hij ziet haar waarde niet in het huishouden en neemt haar nooit mee uit. Ze is te angstig om het landgoed zelf te verlaten. De onderliggende wrok wordt gedurende de film steeds tastbaarder. Hun paradijs lijkt een gevangenis geworden, een slagveld voor hun ‘koude oorlog’. Vinden ze nog een manier om elkaar terug te vinden?

★★★★ De Volkskrant
★ Het Parool
★ Trouw

Bekijk ook via

 

  • parts_of_a_family5_image.jpg
  • parts_of_a_family6_image.jpg
  • parts_of_a_family7_image.jpg
  • parts_of_a_family8_image.jpg
Poster Parts of a Family

Pers

inloggen of meer info

Deel deze film

Gerelateerde films

Login

Inloggegevens kwijt of vergeten? Klik hier