Song from the forest

Als jonge man wordt de Amerikaanse Louis Sarno gegrepen door een lied op de radio. Hij volgt het geluid tot in de regenwouden van Centraal-Afrika, waar hij de bron ervan vindt bij de Bayaka, een Pygmee-stam van jagers en verzamelaars. Inmiddels leeft hij er al meer dan 25 jaar als één van hen. Hij spreekt de taal en krijgt er een zoon, Samedi, wiens moeder een Pygmee is. In de loop der jaren verzamelt hij ruim duizend uur aan unieke muziekopnames, die hij onlangs aan het Pitt Rivers Museum in het Engelse Oxford schonk. 
Louis beloofde zijn zoon ooit mee te nemen naar zijn eigen thuisland. Nu is het moment gekomen om die belofte na te komen: hij neemt de dertienjarige Samedi mee naar New York. Daar zoekt hij zijn oude vriend Jim Jarmusch op, die zich vooral hun studietijd herinnert, en hoe Louis veranderde na zijn eerste reis naar de Pygmeeën. De rijke broer van Louis, die golft in zijn gang, verbaast zich erover dat hun twee levens zo'n andere wending hebben kunnen nemen, maar prijst Louis om het volgen van zijn dromen. Nu is het Louis die zich een vreemde in zijn oude wereld voelt. Onder de grijze wolken van New York, verandert zijn band met Samedi eveneens. 

★★★★- De Volkskrant
★★★★-Trouw
"schitterende beelden van het regenwoud met zijn fascinerende geluiden"- Het Parool
"Mesmerizing documentary" - Variety
"Striking images and aural impressions" - The Hollywood Reporter

 

Winnaar Best Feature Length Documentary - IDFA 2013
"With a lush sound design, tender images, and intimate access, this film explores the legacy of an aging man immersed deep in a rainforest community, where he has recorded thousends of hours of music. By tracing his journey back to the city with his young son, this film poetically asks: as the world changes around us, what do we leave behind?" - jury IDFA

Bekijk ook via

  • SONGFROMTHEFOREST_STILL11.jpg
  • SONGFROMTHEFOREST_STILL12.jpg
  • SONGFROMTHEFOREST_STILL19.jpg
  • SONGFROMTHEFOREST_STILL22.jpg
  • SONGFROMTHEFOREST_STILL8.jpg
Poster Song from the forest

Pers

inloggen of meer info

Deel deze film

Login

Inloggegevens kwijt of vergeten? Klik hier