Wakker in een Boze Droom

Een op de acht Nederlandse vrouwen krijgt borstkanker. Iedereen kent dus wel iemand in zijn naaste omgeving die met deze levensbedreigende ziekte kampt. De plek waar een vrouw misschien op haar kwetsbaarst is, haar mooist, trotst en sexy wordt een bron van vertwijfeling en woede. Bij Ingrid, Vicky en Sabrina toont zich borstkanker in verschillende gedaanten. De vaak zware en pijnlijke behandelingen die zij ondergaan zijn een tijdelijke etappe naar de gehoopte genezing die zo weer in ziekte om kan slaan. Maar ook hun gevoel voor eigenwaarde staat op het spel. Ze voelen zich in hun vrouwelijkheid aangetast, beschadigd en onzeker. 
Wakker in een Boze Droom laat op zeer persoonlijke en intieme wijze zien hoe de vrouwen en hun partners na de diagnose proberen weer vat te krijgen op het leven. Zonder commentaar en interviews volgt de film Ingrid, Vicky en Sabrina die door de behandeling in het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis voor onvermijdelijke en pijnlijke keuzes gesteld worden. Hoe rapen ze de scherven weer bij elkaar en wie helpt hen daarbij? Hoe dragen zij en hun partners de angst om een onzekere toekomst? Ingrid, Sabrina en Vicky gaan de ziekte met de moed der wanhoop, uithoudings-vermogen en humor te lijf. Wakker in een Boze Droom is een ode aan de levenskunst en weerbaarheid van vrouwen.

WAKKER IN EEN BOZE DROOM is bekroond met de Dioraphte IDFA Award met de prijs voor Beste Nederlandse Documentaire. 

* * * * "Een afgewogen, ontroerende, en vooral intieme documentaire, zonder ook maar een zweempje voyeurisme."- De Volkskrant

 

  • WAKKER in een BOZE DROOM poster.jpg
  • wakker_in_een_boze_droom1_image.jpg
  • wakker_in_een_boze_droom2_image.jpg
  • wakker_in_een_boze_droom3_image.jpg
  • wakker_in_een_boze_droom4_image.jpg
  • wakker_in_een_boze_droom5_image.jpg
Poster Wakker in een Boze Droom

Pers

inloggen of meer info

Deel deze film

Gerelateerde films

Login

Inloggegevens kwijt of vergeten? Klik hier